Big Lots Corporate Campus

Consensus building, change management, and effective communication throughout the design process

Growing to more than 35,000 associates nationwide, Big Lots had outgrown its current home and had fragmented departments across several buildings, which were becoming greatly outdated.

Big Lots teamed up with developing partner, Daimler, and M+A to select a new site and design a new headquarters that was future resilient and flexible. The new campus will feature open office space with abundant natural light, a large cafe and kitchen, a full mock up retail store, and will integrate requirements for infrastructure redundancy.

Consensus building and change management, as well as effective communication throughout the design process were paramount to accommodate the complex program and varying needs between departments.

The exterior design of the new structure consists of a neo-classical aesthetic with a muted, earthy color palette which reflects the proud, yet reserved, Big Lots brand. The design of the core and shell also take into account the needs of the developer, creating a flexible office space without having the appearance of a typical office building.
The interior design focuses on an creating an even playing field for all associates while paying attention to the special needs of each department and creating space for focusing when necessary. The end result will be a collaborative environment that it open and inviting.